Виктор Канзуров: България губи пропагандната война с РСМ


На фона на декларацията на германския Бундестаг, която макар и чисто вътрешен акт на Германия, изискващ след включването на българите в Преамбюла (външната част) на Конституцията на РСМ, България вече да няма никакви условия по пътя на Република Северна Македония към членство в ЕС, не е зле да си спомним, че беше предупреждавано какви последици ще има промяната на приоритетите, що се касае до българските изисквания към официално Скопие. 

Сама по себе си декларацията на германския Бундестаг не е нищо страшно, както не е нещо лошо и т.нар. Френско предложение за начало на преговори на РСМ с ЕС. Но двата документа символизират и показват, че България пред международните фактори е загубила пропагандната война с РСМ, че нейните (българските) политици лесно се поддават на натиск и клякат, а утре могат отново с някое предложение от типа на включването на българите във външната част (Преамбюла) на Конституцията на Република Северна Македония, да клекнат и да бъдат накарани да променят приоритетите на България по отношение на нейните изисквания към властите в Скопие. 

Така те ще отключат преговорите за членство в Европейския съюз на една държава, която има българофобски и фалшифициращ фактите исторически разказ.

Публикуване на коментар

0 Коментари